Hur skyddar man sin bil på bästa vis?

Hur skyddar man sin bil på bästa vis

Bara i Sverige under 2017 efterlystes närmare 10 000 bilar!  Det är sannerligen skrämmande statistik och inte bara det, nära nog en femetedel utav dem hittades aldrig igen!

Idag sker det mer bilstölder än någonsin och de kryper allt närmare runt hörnet där du bor. Bilar är ett väldigt attraktivt stöldgods. Och oftast är inte en stulen bil en planerad kupp utan ett spontant beslut som tas i stundens hetta. En erfaren tjuv tjuvkopplar motorn medans larmet tjuter och trycker plattan i botten. Det är inte svårare än så. Bilen går att sälja på svarta marknaden eller användas för annat. Registreringsskyltarna eller id-märkningen du hade för bilen är sen länge borta. På skroten eller bortslängda. Idag är också en GPS väl känd hos erfarna kriminella.  Ibland har vi sett fall då brottslingar knipsar kablarna till gpsén innan de far iväg. Det är inget konstigt! 

Faktum är att brottslingarna många gånger ligger före utvecklingen! Men det betyder inte nödvändigtvis att det är lönlöst att skydda sig! För samtidigt som brottslingarna uppdaterar och lär sig bör vi också göra det. Idag finns det olika sorters stöldskydd för bilar. Stöldmärkning, rattlås och inbrottlarm för att nämna ett par.

Det lämnar oss med frågan hur skyddar man sin bil på bästa vis?

Lösningen är egentligen mycket enkel och vi tror att små medel kan göra stor skillnad. Det absolut bästa stöldskyddet du kan införskaffa är en GPS-sändare. Idag har de allra flesta nya bilarna en gps installerad. Vilket är bra! För dig som inte har det, finns det en del att välja emellan! En GPS ifrån oss har väldigt många finurliga funktioner som gör dig som ägare väldigt förberedd om något olyckligt skulle hända. Exempelvis:

  • Realtidsspårning - Du kan alltså följa fordonet live via din mobiltelefon, surfplatta eller dator. (Mycket användbart när tjuven tar flykt)
  • Positionshistorik - Se tillbaka på alla rutter som gjorts de senaste månaderrna med hastigheter och tider. 
  • Rörelselarm - En pushnotis skickas till dig när fordonet förflyttas. 
  • ACC LARM - En pushnotis skickas till dig när tändningen slås på eller när enheten bortkopplas!

Låt oss säga till exempel att du ligger på sofflocket och bilen står parkerad på uppfarten när tjuven smyger runt hörnet och plötsligt bestämmer sig för att ta din bil i ägo. Det första som händer är att tjuven behöver ta sig in i fordonet. Förhoppningsvis glömde du inte låsa bilen... Sedan behöver alltså tjuven hitta din GPS. Som kan vara ansluten till batteriet, eller ligga gömd någonstans i bilen inventarie. Chansen att tjuven hittar den är minimal och även om han mot förmodan hittar och lyckas koppla bort sändaren. Blir du direkt notifierad om detta. Och kan vidta åtgärder direkt när det händer! Det kallar vi en smart investering!

Värt att poängtera är också att försäkringsbolagen ofta väljer att sänka sin premie för dom som valt att installera en GPS-Sändare. Den ursprungliga investeringen sparar du alltså in över tid!

Frågan du behöver ställa dig är vilken typ av GPS som passar dig. En fast ansluten GPS behöver du aldrig ladda och kopplas oftast ihop med batteriet. Sedan har vi sändare som har ett inbyggt batteri som du kan gömma inuti bilen. Dessa har ofta en stark magnet som du kan fästa i underdelen av bilen eller helt enkelt gömma i något utav bilens utrymmen. 

Vi på Tryggpunkten har samlat alla Sändare på ett och samma ställe så att ni slipper leta och kan jämföra i lugn och ro.  Är ni intresserade utav det kan ni använda länken nedan så transporterar vi er till rätt sida! 

Ta mig dit

Annars hoppas vi att att ni fann detta informativt eller möjligvis hjälpfullt. Hoppas ni har en fortsatt fin dag och ha de gött! 

 

 

 

 

Vinn ett presentkort Spinner icon