Så spårar du en stulen moped 2019

så spårar du en stulen moped med gps 2019

Problemet med mopedstölder!

Mopedstölder är självklart tråkigt och sker tyvärr allt oftare ibland runt hörnet där vi bor. Det vi ser just nu är en kraftig ökning de senaste åren och experter menar att vi måste bli bättre på att skydda oss. Till skillnad från en bil med låsta dörrar och larmcylindrar står en moped till de kriminellas förfogande. Att tjuvkoppla en moped är precis lika enkelt som med en bil och exakt hur man går till väga är inte svårt att läsa sig till. 

Problemet med mopeder är att de ofta säljs snabbt på svarta marknaden, även stöldgods och för en relativt bra peng. Det finns en marknad för stulna mopeder och det är svårt att komma ifrån om du inte vill köra en gammal Push dakota! 

Som tur är det enkelt att skydda sig! 

Teknologin går framåt och det var inte alltid bättre förr som en del påstår! Idag finns det en uppsjö av smarta stöldskydd för mopeder och den metoden vi förespråkar kallas för GPS-tracker. Vi kommer att förklara lite kort hur det fungerar i nästa stycke. 

En GPS-tracker kopplas utan förkunskaper tillsammans med mopedens batteri och synkas med en smartphone eller dator. Sedan har du möjlighet att med ett enkelt klick se var mopeden befinner sig i realtid. Du kan ställa in geografiska larm, hastighetslarm och stänga av motorn till mopeden direkt genom telefonen. 

Tänk dig in i följande scenario:

Du sitter i lunchrummet på jobbet en helt vanlig dag, när telefonen ringer och din dotter svarar, hon låter helt förkrossad. Hennes moped har stått parkerad på skolgården och är plötsligt helt spårlöst borta. Du förstår ingenting, låste hon mopeden? I vanliga fall hade du brustit ut och frågat henne om hon verkligen låste mopeden och be henne att kolla runt i området. Men istället för att brista ut går du in på telefonen, ser var hennes moped har tagit vägen och ringer polisen.

Det är verkligen detta som är skönheten med en GPS-spårare. Inte bara är det en trygghet för oss som är ägare men det kan också i många fall ge en lägre försäkringspremie och självrisk, och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav. Hör av dig till ditt försäkringsbolag och kolla ifall detta även gäller dig! 

Under tiden har vi på Tryggpunkten har samlat alla de GPS-trackers som lämpar sig för just mopeder så att du i lugn och ro kan jämföra vilken modell som passar er. Det som skiljer dem åt är just kvalitet, GPS noggrannhet, exakthet och en del funktioner som är unika. Tryck på länken nedan så transporterar vi dig dit! 

Du hittar alla våra spårare här

Tack för att du läste och vi hoppas att du hittar något i våran butik att uppskatta sedan får du gärna höra av dig till oss och vara tacksam. Det är alltid lika roligt! 

/Tryggpunkten

 

 

 

 

Vinn ett presentkort Spinner icon