Retur och Policy

 

Returer
Vår policy sträcker sig 30 dagar. Om 30 dagar har gått sedan ditt köp, kan vi tyvärr inte erbjuda dig en återbetalning eller utbyte.

För att vara berättigad till retur måste ditt föremål vara i samma skick som du fått det. Det måste också finnas i originalförpackningen.

När du skickar din retur är det också viktigt att du märker ditt paket med frånsändare. Detta är för att vi ska veta vem som skall återbetalas.

Återbetalningar (om tillämpligt)
När din retur är mottagen och inspekterad skickar vi dig ett mail för att meddela dig att vi har fått ditt returnerade objekt. Vi kommer också att meddela dig om godkännande eller avslag på din vara. Om du godkänns kommer din återbetalning att behandlas, och en kredit kommer automatiskt att tillämpas på ditt kreditkort eller din ursprungliga betalningsmetod inom en viss mängd dagar.

Sena eller saknade återbetalningar (om tillämpligt)
Om du inte har fått din återbetalning ännu, kolla först ditt bankkonto igen.
Kontakta sedan din bank, det kan ta ett par dagar innan din återbetalning publiceras officiellt.

Om du har gjort allt detta och du fortfarande inte har fått din återbetalning, vänligen kontakta oss på info@tryggpunkten.com.


Försäljningsartiklar (om tillämpligt)
Endast regelbundna priser kan återbetalas. Försäljningsobjekt kan tyvärr inte återbetalas.

Utbyten (om tillämpligt)
Vi ersätter endast artiklar om de är defekta eller skadade. Om du behöver byta ut din produkt mot en annan, var god och skicka oss ett mail på info@tryggpunkten.com


Frakt
Returadress: Tryggpunkten, Värmlandsgatan 16, 50437, Borås.

Du kommer att vara ansvarig för att betala för dina egna fraktkostnader för att returnera ditt föremål. Fraktkostnaderna återbetalas inte. Om du mottar återbetalning dras avgiften för returfrakt från din återbetalning.

Om du skickar ett föremål över 500, bör du överväga att använda en spårbar sjöfart eller köpa försändelser. Vi garanterar inte att vi kommer att få ditt returnerade objekt.

-----

Vinn ett presentkort Spinner icon