Hur fungerar en GPS från oss?

Jag ska försöka att förklara så att alla förstår. Det är inte så komplicerat.

GPS eller Global Positioning System utvecklades från början av Amerikansk militär men har sedan många år tillbaka varit fritt att använda för resten av världen. Idag snurrar ett noggrant utformat nätverk bestående av 31 satelliter på 22 000km höjd ovanför jorden. Nätverket är så otroligt planerat så att det hela tiden kretsar minst fyra stycken ovanför horisonten, oavsett var på jorden man befinner sig. 

Dessa satelliter fungerar som en sorts referenspunkt och har dels en radiosändare, dels ett oerhört exakt atomur och skickar konstant radiosignaler som berättar var de befinner sig och exakt när de har skickat sitt meddelande.  Det är dessa signaler som din GPS-mottagare fångar upp. 

GPS-mottagaren utför en sk. triangulering och kan sedan med hjälp av en matematisk modell bestämma den exakta positionen. Och Genom fortsatt triangulering av koordinater, kan mottagaren också bestämma hastighet av ett objekt, färddistans samt hur länge ett objekt har varit stillastående.  Noggrannheten kan tack vare olika tekniska åtgärder vara så otroligt lite som endast ett par millimeter! Men vanligtvis är det mellan 5-15m.

Användning

Radiovågorna skickas ifrån satelliterna och tas upp av våran GPS men för att vi ska kunna se direkt i telefonen var enheten befinner sig. Behövs ett litet SIM-kort i enheten .Det är likadant för alla våra produkter. SIM-kortet pluggas direkt in i enheten och används för att skicka platsinformationen till din smartphone, dator eller surfplatta. Du behöver antingen ett vanligt kontantkort som du köper i kiosken eller ett löpande abonnemang hos valfri operatör.  Det handlar om max ett par kronor i månaden.

Sedan är du igång och kan spåra människor, fordon, båtar och andra värdesaker överallt på hela jorden. Det är ett enastående stöldskydd  Och för dig som driver eget företag är möjligheterna ännu större - du kan administrera en hel fordonspark, skapa underlag för körjournaler eller förhindra stöld av värdefullt gods. 

Notera dock att det finns 2 olika typer av GPSER nämligen passiva och aktiva. Alla GPSER är inte skapade likadant men det som skiljer dem åt är kvalitet. Just denna branschen är särskilt utsatt av dåliga kopior som inte alls fungerar lika bra. Med kvalitet menar vi i detta sammanhang  hur bra enheten är på noggrannhet, känslighet, uppdateringsfrekvens och tillförlitlighet. Men du kan sitta trygg i båten på Tryggpunkten hittar du endast GPSER av högsta kvalitet som följer alla våra riktlinjer för kvalitet och säkerhet.


Viktiga funktioner i våra GPS-Spårare
  • Livespårning, Se direkt i mobil, dator eller surfplatta var enheten befinner sig i realtid.
  • Positionshistorik, Se tillbaka på kartan var enheten har varit med rutter och hastigheter.
  • SMS-Spårning, Skicka ett sms och få tillbaka en länk till google maps.
  • SOS-Knapp, larma anhörig, personal eller föräldrar med ett enkelt knapptryck. 
  • Geo-fence Alarm, Rita ett staket på kartan och få larm om enheten lämnar området.
  • Låg batterivarning, Enheten skickar dig ett larm när den behöver laddas.Vinn ett presentkort Spinner icon