Vanliga frågor & Svar

Vad är en GPS-Spårare?

Kärnfunktionaliteten i en GPS-spårare är att på begäran tala om för sin ägare var den befinner sig. En GPS-spårare är helt enkelt en liten enhet som hjälper dig att ta reda på var ett visst objekt befinner sig vid en given tidpunkt. Det kallas även ibland för GPS-tracker, GPS-larm eller spårsändare. Många av våra kunder använder GPS-spårare för att hålla koll på sina husdjur, eller för att se till att bilen inte blir stulen. Du kan ta reda på var GPS-spåraren (och därmed också bilen, hunden, katten eller vad du nu vill spåra)

Varför behöver jag en GPS?

Det finns en rad tillämpningar för en GPS-spårare, men här ger vi lite inspiration baserat på de vanligaste användningsområdena vi känner till:

  • Stöldskydd för fordon. Placera GPS-spåraren på bilen, aktivera rörelselarmet och du får ett SMS så fort något händer med bilen. Det är även en kanonidé att gömma en GPS-spårare i båten när du plockar upp den för vinterförvaring. Och eftersom en GPS-spårare är väldigt liten och smidig, så fungerar den även för MC och ATV!
  • Spårning av djur. Både hundar och katter är livliga djur som ibland springer fortare än vi hänger med - sätt en GPS-spårare på halsbandet och använd livespårningsappen, så ser du precis hur djuret rör sig i realtid!
  • Administration av fordonspark för företag. Många företag använder GPS-spårare för att hålla koll på exempelvis transportbilar. Det är också populärt att använda GPS-spårare som stöldskydd för motorredskap, t.ex. grävmaskin och traktor.
  • Spårning av barn & äldre. Många föräldrar är oroliga när barnen går hem från skolan själva, särskilt under vinterhalvåret när det tidigt blir mörkt - med en GPS-spårare i ryggsäcken kan du känna dig lugn!

Vad har en GPS-spårare för övriga funktioner?

De flesta GPS-spårare som säljs av oss på Tryggpunkten innehåller en rörelsesensor, vilket är en oerhört mångsidig och efterfrågad funktion. Det fungerar som så att du aktiverar rörelsesensorn, varpå GPS-spåraren skickar ett larm till dig genom SMS om den upptäcker en rörelse. I princip alla som köper en GPS-spårare för användning i bil eller andra fordon aktiverar denna funktion när fordonet är stillastående. Om någon försöker stjäla din bil från uppfarten, så får du ett sms direkt! Detta innebär också att ifall du inte lyckas ta tjuven på bar gärning, så kan polisen med enkelhet återbörda fordonet till dig eftersom de tack vare GPS-spåraren kan se exakt var fordonet befinner sig.

Vissa GPS-spårare har även en funktion som kallas för geografiskt stängsel. Den fungerar ungefär som rörelselarmet, men lite annorlunda: det går ut på att du skapar ett tillåtet område, en "grön zon" så att säga, där GPS-spåraren tillåts röra sig helt fritt. Det kan vara en ort, ett specifikt kvarter, eller ett skogsparti. Så fort GPS-spåraren noterar att den har lämnat detta tillåtna område, så skickar den ett sms till dig så att du kan ta reda på var den tagit vägen.

Behöver jag något dyrt abonnemang?

Nej, det enda du behöver för att använda våra GPS-spårare är ett SIM-kort som kan skicka sms och använda mobildata (surf), och detta kan du enkelt åstadkomma med ett vanligt kontantkort.

Jag har svårt att avgöra vilken modell som passar bäst för mina behov.
Du är varmt välkommen att kontakta oss via mail och specificera dina behov, så hjälper vi dig att hitta rätt lösning.

FRÅGOR OM KÖP, BETALNING OCH LEVERANS

Vilka fraktalternativ erbjuder ni?
Vi erbjuder frakt med Postnord.

Hur lång leveranstid har ni?
Vi skickar alltid nästa arbetsdag om inget annat meddelas. Skulle det ske förseningar på grund av problem hos vår underleverantör, kommer du att meddelas om detta snarast möjligt efter köpet.

Observera dock att vi sammarbetar med olika leverantörer med olika långa leveranstider därför har vi inga generella villkor. Minifinder och Swetracker har en leveranstid på 1-3 dagar medans övriga produkter kan ta upp emot 23 dagar att ta emot. 

Försändelser

När leveransen kommer fram till Sverige och skickas mot ditt utlämningsställe så kan du behöva betala en moms och hanteringsavgift för att hämta ut din vara. Postnord har valt att införa en avgift på paket som kommer utanför EU till Sverige. Detta är tyvärr ingenting som vi kan göra något åt, då företag inte kan registrera sig som tullombud i Sverige. 

Hur lång garanti har ni?
Vi lämnar 1 års fabriksfelsgaranti på samtliga produkter. Garantin täcker ej handhavandefel. Vi ansvarar ej för borttappad eller skadad utrustning.

Har jag någon ångerrätt när jag handlar hos er?
Du har 14 dagars ångerrätt enligt distansköpslagen. Ångerrätten gäller ej vid använd eller skadad utrustning.

Vinn ett presentkort Spinner icon